STERK COLLECTIEF IJFC LAAT PVCV KANSLOOS 0-3

Europaweg 52
3451HG
VLEUTEN
tel. 030-6663520

IJFC heeft een knappe prestatie geleverd door het uitduel tegen PVCV te winnen. Was de thuiswedstrijd een verdiende overwinning voor PVCV, deze uitwedstrijd was het voor de vele meegereisde IJFC supporters genieten van mooie goals en veel strijd. De broertjes Ruben en Matthijs van Rooijen zorgden voor de totale doelpuntenproductie, maar in deze wedstrijd was er bij IJFC geen slechte speler te vinden. De technische staf Edwin de Bruin ( coachte vanaf de zijlijn super enthousiast) en Frans Vermeulen krijgen een compliment voor het tactische plan, dat perfect uitgevoerd werd. De druk naar voren pakte goed uit. Deze week waren opnieuw enkele spelers geblesseerd, maar het team stond vandaag weer als een huis: van verdediging ( weer de nul gehouden), middenveld ( zeer sterk)  tot de aanval ( 7 goals in twee wedstrijden), want naast de grote inzet werd er ook goed gevoetbald. Op de bank drie spelers ( Tijn Harlaar, Enrico Stelte en Sam Mulder) die al een hele wedstrijd in het tweede gespeeld hadden, maar stonden toch weer klaar voor het eerste. Echt top.  En als wisselkeeper was Bjarni Vlak bereid om als wisselkeeper op de bank plaats te nemen ( klasse ! )

De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van de ervaren scheidsrechter G.A. Smith uit Hoorn. Hij beëindigde de sportieve wedstrijd zonder kaarten uit te hoeven delen.

Luuk Linschoten, zeer positieve speler, heeft behoorlijk wat wedstrijden op de bank gezeten, maar dwong een basisplaats af.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Tamer Ugur (82 Adnane Kada) , Youri van Zwieten, Luuk Linschoten, Matthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen en Achraf el Jerari

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Voor PVCV was het aanhaken of afhaken bij de topposities en voor IJFC was het van belang om afstand te houden van de 9e plaats. Technisch was IJFC iets sterker, maar PVCV creëerde iets meer gevaarlijke aanvallen, al kwam keeper Rowdy Janssen niet echt in de problemen. Het eerste schotje was voor PVCV in de 7e minuut, maar Rowdy Janssen pakte de bal moeiteloos. Tien miunuten later het eerste echte gevaar van IJFC. De corner van Tamer Ugur, werd snoeihard naast gekopt door Ruben van Rooijen. Het spel golfde was heen en weer, maar het duurde tot de 30e minuut totdat PVCV gevaarlijk werd. In eerste instantie redde Stefan de Wit met een fantastische sliding en blokkeerde een schot die richting de hoek dreigde te gaan en enkele minuten voor rust werd een ingestudeerde vrije bal knap gered door Marc vd Klij. IJFC stichtte in de eerste helft alleen gevaar via een aantal corners en een vrije trap, maar gescoord werd er niet.

RUST 0-0

In de tweede helft een super gretig en sterk IJFC. De druk naar voren werd nog wat opgeschroefd en PVCV kwam er niet meer aan. Een goede aanval van IJFC in de 49e minuut werd via Marc vd Klij voorgeslingerd en de goed inlopende Luuk Linschoten, werd met moeite afgestopt en zijn schot geblokt. Een minuut later was het echter wel raak voor IJFC. Een verre ingooi van Marc vd Klij werd met een technisch hoogstandje aangenomen door Matthijs van Rooijen en het snoeiharde schot uit de draai vloog onhoudbaar in de touwen 0-1. Vier minuten later was het opnieuw raak voor IJFC. Achraf el Jerari werd diep gestuurd door Marc vd Klij. Achraf omspeelde zijn directe tegenstander op de achterlijn, legde de bal terug op twee inlopende spelers van IJFC. Luuk Linschoten kreeg de bal zonder opzet tegen de schouder en bovenarm, controleerde de bal en legde de bal panklaar voor Matthijs van Rooijen, die direct vol uithaalde. 2-0…. Maar de goal werd geannuleerd. Een bijzonder moment, want scheidsrechter Smith stond bovenop de situatie, gaf een doelpunt, maar ging toch nog naar de grensrechter. Na overleg besloot de scheidsrechter de goal te annuleren voor “ aanvallend hands “. Pech voor IJFC.

PVCV probeerde soms wat initiatief te nemen, maar zowel het middenveld van IJFC ( met de aanjagers Youri van Zwieten Luuk Linschoten en Tamer Ugur)  , als de verdediging gaven geen centimer ruimte. De beide ervaren centrale verdedigers van IJFC,  Stijn de Bie en Jeffrey Stigter straalde rust uit, waren goed in de duels en waren niet te passeren, terwijl de backs Stefan de Wit en Marc vd Klij hun tegenspelers uit de wedstrijd speelden.

De weer sterk spelende Youri van Zwieten onderschepte de bal op twintig meter van het doel en schoot rakelings over. Tamer Ugur greep weer goed in, speelde zich slim vrij en behield het overzicht. Zijn pass bereikte Achraf el Jerari, die de bal direct op de goal schoot, rakelings over.

In de 64e minuut de nekslag voor PVCV. Een prachtige dieptebal van Tamer Ugur op de slim vrijlopende Ruben van Rooijen, zette Ruben vrij voor de keeper. Met een knap stiftballetje tikte hij de bal beheerst langs de keeper  0-2. De grensrechter probeerde het nog een keer om een goal af te laten keuren, maar scheidsrechter Smith stond kort op de situatie en had goed gezien dat het geen buitenspel was ( ook een neutrale supporter van de Meern gaf aan dat het duidelijk geen buitenspel was ). IJFC bleef goed voetballen en ging op zoek naar de derde goal. Youri van Zwieten werd aangespeeld door Stijn de Bie en gaf een perfecte voorzet op Matthijs van Rooijen. Matthijs zag zijn broertje Ruben er nog beter voor staan en tikte de bal opzij. Ruben kapte zijn tegenstander slim uit en schoot de bal in de verre hoek 0-3. IJFC ging zelfs nog op jacht naar een vierde goal, maar een geweldige aanval via Adnane Kada, Luuk Linschoten en Achraf el Jerari werd helaas net niet goed genoeg afgerond. In de 94e minuut nog een zeer ongelukkig moment voor Achraf el Jerari. Achraf probeerde zijn tegenstander uit te spelen, maar werd in een sliding meegenomen over de achterlijn en raakte helaas geblesseerd. We hopen dat hij de komende weken snel hersteld, want hij is in topvorm. Sam Mulder stond klaar om zijn debuut te maken, maar scheidsrechter Smith liet de corner niet meer nemen. Uitslag 0-3. Het IJFC legioen kon zeer tevreden naar huis. Een prima wedstrijd gezien met mooie goals. Het team en de staf vierde in de kleedkamer de overwinning met elkaar… het “blauw wit” was in Gouda te horen. De afsluiting van een mooie middag in Vleuten.

IJFC behoudt met deze overwinning de 6e plaats. Neemt nu ook wat afstand van Odysseus, maar de afstand van Delta sports en DESTO , die beiden ook gewonnen hebben, blijft ongewijzigd. Met 33 punten zou het niet meer mis mogen gaan. De voorsprong op nummer 9 DESTO is 7 punten. IJFC speelt nog 3 wedstrijden en DESTO nog 4 wedstrijden.

Volgende week zaterdag is IJFC vrij i.v.m. Koningsdag. De eerst volgende wedstrijd van IJFC staat gepland op 4 mei. Dan speelt IJFC thuis tegen Lopik, dat in groot degradatiegevaar is. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, maar IJFC kan met veel zelfvertrouwen naar de streekderby toeleven. We rekenen weer op de steun van de trouwe IJFC supporters.