Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft een ruime overwinning behaald op DVSU uit Utrecht. De uitwedstrijd werd onnodig verloren, maar vanmiddag liet IJFC merken dat er niets te halen was voor DVSU. Het was geen topwedstrijd, maar het resultaat was belangrijk en dat was te merken aan het team. De achterhoede onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter en keeper Rowdy Janssen gaven geen kans weg en IJFC creëerde nog een aantal grote kansen, waardoor de overwinning veel ruimer had moeten zijn. Op het middenveld gingen Youri van Zwieten ( man of the match, samen met Achraf el Jerari)) , Matthijs van Rooijen en Tamer Ugur voorop in de strijd.  Wat ook positief was , waren de uitslagen op de andere velden, dat IJFC de 6e plaats weer terug pakte en tevens meer afstand nam van de 9e plaats.

Het blijft een spannende competitie, zowel onderin als bovenin. Op de bank een aantal verrassende spelers i.v.m. blessures. Zowel Adnane Kada ( 2e ) als Keyanu van Kooten (JO 19-1) maakten hun debuut en deden dat zeer verdienstelijk. IJFC miste een aantal spelers: Matthijs van Geffen , Jamal Lachkar, Mitch Dunne allen blessures  terwijl Stefan de Wit net vader was geworden van een prachtige zoon Fijs ( nog van harte gefeliciteerd namens de staf, spelers en supporters ). Daarnaast maakten Tim van Tuyl en Enrico Stelte minuten in het tweede.

De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van scheidsrechter W.R. Salamanakis uit Utrecht, die een prima wedstrijd floot.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Gerben Renes ( 46 Robert Maat ) , Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Matthijs van Rooijen , Youri van Zwieten, Tamer Ugur ( 67 Luuk Linschoten) , Tim v.d. Brugge (67 Adnane Kada) , Ruben van Rooijen en Achraf el Jerari ( 75 Keyano van Kooten )

Vanaf de eerste minuut liet IJFC merken dat de punten in IJsselstein zouden blijven. Binnen 6 minuten had IJFC al 3 corners verdiend en gaf het grote druk op de tegenstander. De eerste grote kans was voor Gerben Renes in de 9e minuut. Hij kopte een scherpe vrije bal van Marc v.d. Klij knap in, maar keeper Zomer redde bekwaam. Enkele minuten later een slimme bal van Tamer Ugur dwars door de defensie van DVSU op Achraf el Jerari, Achraf schoot de bal met een dropkick rakelings naast. In de 14e minuut was het toch raak. Opnieuw was het Tamer Ugur die met zijn buitenkant van de schoen, Matthijs van Rooijen bediende, het schot van Matthijs werd geblokkeerd, maar de rebound van zijn broer Ruben werd onhoudbaar ingeschoten 1-0. IJFC bleef doorgaan en DVSU zette er vrijwel niets tegenover. Een prima versnelling van Tim v.d Brugge en een goede voorzet kwam hoog voor het doel. De kopbal van Ruben van Rooijen kwam via de kluts in de handen van de keeper. Een zacht schotje van DVSU kwam in de handen van Rowdy Janssen, maar echt gevaar leverde dat niet op. Twee minuten voor rust een grote kans voor Tim vd Brugge. Een prachtige dieptebal van Stijn de Bie ( had weer een aantal mooie cross passes) zette Tim vd Brugge alleen voor de keeper. In plaats van de bal rustig in de hoek te plaatsen, schoot Tim voluit op het doel en helaas recht tegen de keeper aan.  RUST 1-0

De tweede helft het zelfde beeld. IJFC hield DVSU onder druk en ging op jacht naar de 2-0. Youri van Zwieten, toch niet de langste speler, won alle kopduels.  Toch speelde de heenwedstrijd nog in het achterhoofd van IJFC, want daar waren ook een aantal counters de oorzaak van een nederlaag, maar dat liet IJFC nu niet gebeuren.
In de 66e minuut een geweldige actie van Achraf el Jerari… hij omspeelde 3 tegenstanders en legde de bal panklaar voor Robert Maat. Robert had niet helemaal zijn dag, want zijn schot werd eenvoudig geblokt… maar daar was Youri van Zwieten die de rebound vol uithaalde. Via de paal en de kruising vloog de bal snoeihard in de goal 2-0. Drie minuten later scoorde IJFC opnieuw via Robert Maat, maar de grensrechter vlagde deed dat wel vaker onterecht en liet deze goal onterecht afkeuren.

In de 75e minuut een momentje van de invallers. Adnane Kade maakte een versnelling op de achterlijn, omspeelde twee tegenstanders en behield het overzicht. Hij legde de bal terug op de slim inlopende Luuk Linschoten. Luuk tikte de bal behendig in het doel 3-0. Tien minuten voor tijd schoot Adnane Kade nog een bal half in, uit een voorzet van Matthijs van Rooijen, maar vijf minuten voor tijd was het wel raak. Een perfecte voorzet van Marc v.d. Klij werd strak ingeschoten door Adnane Kade 4-0. De honger van IJFC was nog niet gestild. Invaller Keyano van Kooten snelde langs de lijn en gaf een goede voorzet op Robert Maat. Robert kon de bal helaas niet vol raken.

In de 93e minuut floot scheidsrechter W.R. Salamakis voor het einde van de sportieve wedstrijd. Het gejuich klonk luid over het Sportpark van de IJFC supporters. Na afloop klonk het “Blauw wit” weer ouderwets in de kleedkamer met pupil van de week Denz Beerta op de trom.

Drie zeer belangrijke punten werden binnen gehaald. IJFC neemt de 6e plaats weer over van Odysseus en neemt verder afstand van DESTO en Delta Sports. Volgende week speelt IJFC uit tegen PVCV in Vleuten. PVCV staat op de 5e plaats en heeft een goed elftal, dus IJFC zal alles uit de kast moeten halen om de punten mee naar huis te nemen.  We hopen weer op de steun van het IJFC legioen.